Hierom moet je echt een woning kopen in Duitsland

De meeste Nederlanders moeten er niet aan denken: Duitsland. Toch is er een steeds groter percentage Nederlanders dat ervoor kiest om te verhuizen naar onze Oosterburen. Wat zijn hun beweegredenen hiervoor?

Goedkopere huisvesting
De verschillen in huizenprijzen tussen (Oost-)Nederland en Duitsland zijn vrij groot. Waar je in Nederland voor twee ton wellicht een rijtjeshuis kunt krijgen, kan je in Duitsland daar gemakkelijk een twee-onder-een kap of zelfs een vrijstaand huis krijgen. Vandaar dat er steeds meer mensen zijn die het besluit nemen te verhuizen naar Duitsland.

Wat voor mensen verhuizen naar Duitsland?
Er zijn veel mensen die het besluit nemen te verhuizen naar Duitsland. Voornamelijk ouderen, die een fijn huis willen kopen om hun pensioen in te vieren. Maar ook alleenstaanden en gezinnen besluiten net over de grens te gaan wonen. Het gewone leven houdt immers niet op wanneer je in Duitsland woont. De grenzen zijn gewoon open, het is dus vrij gemakkelijk om een leven in Nederland voort te zetten. Dit doen mensen dan ook massaal.

Wonen in Duitsland is dus best aantrekkelijk. Ben jij ook zo benieuwd geworden naar het actuele huizenaanbod in Duitsland? Kijk dan eens op www.oostmakelaardij.nl.